Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2024.05.14. 00:00
Határtalanul 2024
Határtalanul
A Koncz József Általános Iskola és AMI diákjai élményekben gazdag napokat tölthettek Vajdaság legszebb történelmi vidékén a Határtalanul Programnak köszönhetően. 
„Bács, Bánát, Bácska Szerémség. Bácska, Bánát akarja…”

Iskolánk 40 diákja 4 tanár kíséretében 2024. május 9. és 13. között felejthetetlen élményekben gazdag napokat tölthettek Vajdaság legszebb történelmi vidékén a Határtalanul Programnak köszönhetően. Kishegyesen a Kátai tanya vendégszeretetét élvezhették 5 napon keresztül. Útjuk során ellátogattak Zentára, ahol felelevenedett számukra a magyar történelem egyik legvéresebb csatája, a zentai csata. A szabadkai séta alkalmával láthatták a Raichle-palotát, a Városházát, a Zsinagógát, a Kék szökőkutat, és a diákok előadásában meghallgatták Kosztolányi Dezső szobránál a Mostan színes tintákról álmodom című verset. Az egyik legfelejthetetlenebb élmény pedig az volt a diákok számára, amikor a saját maguk által kemencében sütött kürtöskalácsot majszolhatták el a Pékmúzeum udvarán Kishegyesen. A kirándulás során a diákok még számos történelmileg fontos helyszínen jártak: Aracs, Törökbecse, Újvidék, Pétervárad, Tóthfalu. Palicson a helyi állatkert gyönyörű parkjában egy egész délelőttöt töltöttek, majd a tóparton sétálhattak. Tóthafuban megtekintették a Királyok és szentek parkját és a Mini Délvidék Parkot. Útjuk utolsó állomásaként pedig a palicsi magyar tannyelvű iskola diákjaival ismerkedhettek meg.

Vidám, tartalmas, emlékekkel teli út volt, egy-két képpel idézzük fel e néhány nap hangulatát!

előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja