Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Bőcs Község Honlapja

Hírek
Képgalériák
Intézmények
Letöltések stb.
Bőcs Község hírei RSS csatornánBőcs Község a Facebookon

Magyar Falu



2024.03.12. 00:00
Tájékoztató zöldhulladék gyűjtésről
Zöldhulladék
Az alábbiakban információkat olvashatnak a zöldhulladék gyűjtésről:
☝️🌿Lakossági információk tavaszi zöldhulladék többlet elszállításáról:🍃

Tekintettel az ilyenkor keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra, szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy nem csak a korábban ingyenesen biztosított 240 L-es zöld kukát használhatják erre a célra.

✅Elsősorban javasoljuk, hogy a hulladékgyűjtő edényzetbe lehetőség szerint az apróbb dolgokat (falevelek, fűnyesedék...) tegyék, a lemetszett ágakat, gallyakat összekötve(!) helyezzék a kuka mellé. Kérjük, hogy ezeket maximum 1 méter hosszúságúra vágják, a vastagságuk pedig ne haladja meg a 2 cm-t.

✅Amennyiben így sem elegendő a hely, arra is van lehetőség, hogy az otthon rendelkezésre álló más, szabványos hulladékgyűjtő edénybe is zöldhulladékot tegyenek, elszállításra kerül ez is! Ennek mindössze annyi a feltétele, hogy a plusz kukára egyértelműen legyen feltüntetve (pl egy ráragasztott lapra kiírva), hogy "Zöldhulladék".

❌Továbbra sem szállítják el azonban a műanyag zsákokba kihelyezett zöldhulladékot❗ Ennek oka, hogy a zsák sajnos óhatatlanul is belekerül a hulladékból készülő komposztba, ami nagyban rontja annak minőségét és falhasználhatóságát.

❌Nem kerül elszállításra a más hulladékkal kevert zöldhulladék sem❗

💚♻️ Egyúttal kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a gallyakat, avart ne égessék el, helyette használják ki a hulladékkezelésnek e környezetbarát módját! 🙏 Tiszta, élhető településünk érdekében köszönjük!

előzőhír archívumkövetkező



Copyright © 2005 Bőcs Község Önkormányzat | Minden jog fenntartva. | Design: Sitebuilding.hu - Honlap készítés | impresszum | email | admin | Bőcs Község honlapja